Hoe maak ik mijn tuinmeubelen zomerklaar?

Wanneer het weer beter wordt, wil je het liefst zo snel mogelijk kunnen genieten van je tuinmeubelen. Maar na een lange winter hebben tuinmeubelen vaak eerst wat onderhoud nodig. Wij geven je een aantal tips zodat je meubel snel klaar is voor het nieuwe seizoen en bovendien in topconditie blijft!

 

Houten tuinmeubelen schoonmaken en onderhouden

Hout is een geliefd materiaal, mede vanwege de natuurlijke uitstraling, en wordt dan ook veel toegepast in tuinmeubelen. Het teakhout dat in onze meubelen verwerkt wordt, is van hoge kwaliteit en kan het hele jaar buiten blijven staan. Veel mensen denken dat houd intensief onderhoud nodig heeft, maar niets is minder waar. Ons advies is om hout te laten vergrijzen. Zo krijgt het de meest natuurlijke uitstraling en bovendien heeft het hout dan weinig onderhoud nodig. Een houten tuintafel hoef je dan ook slechts 1 à 2 keer per jaar te reinigen. Gebruik hiervoor een speciale reiniger, zoals de Wood Cleaner van Suns. Behandel de tafel daarna eventueel met de Wood Protector. Hiermee voorkom je dat vuil, zoals vetvlekken of vogelpoep, minder goed hecht.

 

Wil je toch graag de originele kleur van de tafel behouden, dan moet de tafel regelmatig geolied worden. Dit vraagt veel onderhoud en kan alleen toegepast worden wanneer de tafel helemaal droog is. Bovendien vertragen oliën slechts het proces van vergrijzing, waardoor het vergrijzen van het hout niet kan worden voorkomen.

 

Max & Luuk Faya tuinstoel en Mason tuintafel

 

Wicker tuinmeubelen schoonmaken en onderhouden

Wicker tuinmeubelen kunnen ook het gehele jaar buiten blijven staan. Om ze te onderhouden kun je ze het beste 1 à 2 keer per jaar schoonmaken met een sopje van groene zeep. Gebruik je een speciale reiniger, zoals de Furniture Cleaner van Suns, dan geef je het meubel een extra nano-actieve laag. Hierdoor wordt het meubel anti-statisch en vuilafstotend. Gebruik bij wicker tuinmeubelen nooit sterke reinigers zoals een hogedrukspuit. Hiermee kun je de draden beschadigen.

 

Savoy detail vlechtwerk.jpg

 

Aluminium en graniet: gemakkelijk en onderhoudsvrij

Aluminium en graniet zijn ideaal wanneer je een tuinmeubel zoekt dat weinig onderhoud nodig heeft. Tuinmeubelen van deze materialen hebben namelijk amper onderhoud nodig. Voor gebruik kun je ze eventueel schoonmaken met een sopje van groene zeep.

 

Piazza tuinstoel

 

Rope: snelle en grondige reiniging

Rope is een nieuw materiaal in onze collectie en is net als de wicker tuinmeubelen gemakkelijk in onderhoud. Wanneer het meubel vies is, maak je het schoon met de speciale Textile cleaner van Suns. Hiermee reinig je het materiaal grondig en snel. Wanneer je erna ook nog de Textile protector gebruikt, bescherm je het meubel extra tegen weersinvloeden, vloeistoffen, olie en vetten.

 

Max & Luuk Bella Rope tuinstoel

 

Comfortabel genieten van je tuinkussens

Tuinmeubelkussens zijn er in twee varianten: all wheater en vuil- en waterafstotend. All wheater kussens kunnen, zoals de naam al aangeeft, het hele jaar buiten blijven liggen. Echter is ons advies om de kussens, wanneer dit mogelijk is, toch op te bergen of af te dekken. Kussens die altijd buiten liggen, lijden toch onder de verschillende weersinvloeden en worden daardoor minder mooi. Zeker wanneer het tuinmeubel meerdere jaren gebruikt wordt. Om de kussens extra te beschermen, kun je Textile cleaner en Textile protector van Suns gebruiken. Met de protector impregneer je het kussen zodat de water en vuilafstotende laag optimaal blijft.

 

Almeria loungeset

 

Wil je graag een uitgebreid onderhoudsadvies of ben je op zoek naar een product om jouw meubel te onderhouden en beschermen? Neem dan contact met ons op of vraag het aan een van onze deskundige medewerkers in de winkel!