Materiaaltrends 2019

Stoer rope, modern aluminium of kleurrijk kunststof; het materiaal van een tuinmeubel speelt een belangrijke rol bij het ontwerp van een tuinmeubel. Naast dat het comfortabel en sfeervol moet zijn, moet het namelijk ook bestand zijn tegen de verschillende weersinvloeden. Niet vreemd dus, dat er veel vernieuwingen zijn op het gebied van materialen. Wij laten je de trends van 2019 zien! 

 

1. Stoer rope

Dé materiaaltrend van 2019 is rope! Dit weerbestendige touw zagen we vorig jaar voor het eerst in tuinmeubelen terugkomen en is ook dit jaar weer erg populair. Zo zien we rope bijvoorbeeld terugkomen in bijzonder gevlochten stoelen zoals de Moni relaxchair, maar ook als accenten bij loungesets. Rope ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg comfortabel en kan gemakkelijk het hele jaar buiten blijven staan.

 

Moni relaxchair sfeer kussen Althea loungeset

2. Stijlvol aluminium

Aluminum is al jaren een geliefd materiaal bij tuinmeubelen. Het is licht, gemakkelijk in onderhoud en heeft een minimalistische uitstraling. Dit jaar zien we aluminium veel terugkomen in de collectie, in zowel lichte als donkere kleuren. Aluminium is goed te combineren met andere materialen zoals hout en (weersbestendig) textiel waardoor je gemakkelijk een bepaalde sfeer kunt creëren. 

 

Lago loungeset Stockholm loungeset

3. Kleurrijk kunststof

Kunststof is hét materiaal dat kleur brengt in onze collectie! We zien kunststof terugkomen in vrolijke kuipstoelen of stoeltjes met eigentijdse vormen. Neem bijvoorbeeld de Chamonix diningchair of de Air XL tuinstoel. Doordat kunststof oersterk, licht van gewicht en gemakkelijk schoon te maken is, is het een ideaal materiaal voor bijvoorbeeld comfortabele diningstoelen. 

 

Air XL diningchair Sophie bistroset

 

Benieuwd geworden naar de materiaaltrends van 2019?  Kom langs in onze winkel en laat je adviseren over de verschillende materialen en hun eigenschappen. Wil je graag meer weten over de verschillende materialen en het onderhoud? Bekijk dan onze downloads!