Terras en tuinmeubelen lenteklaar maken

Yes! Het voorjaar is begonnen! Kan jij ook niet wachten om weer lekker in de tuin of op je balkon te zitten? Zorg dan dat jouw tuin of balkon én tuinmeubelen klaar zijn voor de lente. Zo kan jij optimaal gelijk genieten van de eerste zonnige lentedagen! Wij vertellen je stap voor stap hoe je jouw tuin en tuinmeubelen lenteklaar maakt.

 

Stap 1: Aan de slag met het terras

Je tuinmeubel komt natuurlijk het beste tot zijn recht op een mooi schoon terras. Maak het terras vrij van vuil en bladeren met een bezem. Door dit regelmatig bij te houden voorkom je dat bladeren eventuele (bruine) vlekken op je tuinmeubel kunnen achterlaten. Spuit daarna het terras goed schoon met een tuinslang. Last van groene aanslag? Meng wat schoonmaakazijn met water en besproei hiermee de terrastegels. Onkruid en mos tussen de tegels verwijder je met kokend water en een krabber.

 

Stap 2: Verwijder loszittend vuil

Verwijder eerst al het loszittend vuil, zoals bladeren en zand, met een zachte borstel. Vervolgens kan je jouw tuinmeubel schoonspuiten met een tuinslang. Gebruik echter nooit een hogedrukspuit! Hierdoor kan je tuinset beschadigen. Nadat je de set goed hebt afgespoeld met de tuinslang, kan het echte werk beginnen. Hoe je dat doet, is afhankelijk van de materiaalsoort. Hieronder vind je juiste werkwijze per materiaalsoort.

 

Hout

Houten tuinmeubels maak je eenvoudig schoon met de Wood Cleaner van Suns in combinatie met een scrub. Deze borstelachtige spons maakt het verwijderen van vlekken een stuk eenvoudiger. Om te voorkomen dat vuil zich minder goed hecht aan jouw houten tuinmeubelen, breng je de Wood Protector aan.

 

Vlechtwerk

Met de Furniture cleaner maak je jouw vlechtwerk tuinmeubelen niet alleen schoon, maar zorg je er ook voor dat het minder statisch wordt en vuil beter afstoot. Met de Furniture protector blijft het vlechtwerk mooi op kleur door nanolaag die het product toevoegt.

 

Sunbrella en Sensotex

Voor deze weerbestendige stoffen kan je gebruikmaken van de Textile Cleaner & Protector. Deze zorgen ervoor dat vuil en olie minder goed kunnen aanhechten en dat de waterafstotende eigenschappen van de stof behouden blijft.

 

Graniet

Een granieten tafel is eenvoudig in onderhoud en maak je snel en gemakkelijk schoon! Maak een sopje met groene zeep en neem de tafel af met een vochtige doek.

 

Aluminium

Net als graniet, zijn ook aluminium tuinmeubelen snel lenteklaar te maken. Spuit de tuinmeubelen met een tuinslang schoon en verwijder eventuele vlekken met een vochtige doek.

 

Tuinkussens en rope

Tuinkussens en rope reinig en bescherm je met de Textile Cleaner en Protector. Dit reinigingsmiddel reinigt diep, zonder het materiaal te beschadigen. De cleaner kan je ook gebruiken om meubels binnenshuis of tentdoeken te reinigen! Vervolgens breng je met behulp van de protector een actieve laag aan, zodat jouw kussens of tuinmeubelen van rope goed beschermd zijn tegen weersinvloeden, olie en vet.

 

Wil je graag advies over het onderhoud van jouw tuinmeubelen? Of ben je op zoek naar het juiste onderhoudsmiddel? Wij helpen je graag verder in onze winkel!