Tuinmeubelen in de regen

Het liefst genieten we heel de zomer van mooie zonnige dagen, maar ook regenbuien horen bij ons Nederlandse klimaat. Hoe bescherm je je tuinmeubel wanneer er langdurige regenval wordt voorspeld? En wat kun je doen als je overvallen wordt door een bui? Wij vertellen het je in deze blog!

 

Beschermen van je tuinmeubelen

De tuinmeubelen in onze collectie zijn zodanig ontworpen dat ze probleemloos het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Aanhoudend regenachtig weer kan er wel voor zorgen dat tuinmeubelen vies worden en daardoor minder mooi. Is het mogelijk om de tuinmeubelen binnen te plaatsen bij slecht weer, dan is dit zeker aan te raden. Een andere mogelijkheid is, met name bij de grotere tuinsets, om je meubel af te dekken met een hoes. Gebruik hiervoor een ademende hoes zoals die van Aerocover. Doordat bij dit type hoes eventuele waterdamp kan ontsnappen, ontstaat er geen schimmelvorming bij vochtig weer. Bij loungesets kun je een L-hoes gebruiken. Deze sluit mooi aan op de loungeset zodat overbodige ruimte in de hoes ontstaat. Natuurlijke materialen zoals hout en graniet kun je het beste niet afdekken. Deze tuinmeubelen hebben namelijk veel lucht nodig. Om ze toch wat te beschermen tegen vuil en regen kun je bijvoorbeeld de protectors van Suns gebruiken.

 

Tuinmeubelen onderhouden

Leg kussens zoveel mogelijk binnen

De meeste kussens die gebruikt worden bij de tuinmeubelen in onze collectie zijn vuil- en waterafstotend. Dit betekent dat wanneer ze een enkele keer nat worden, ze gemakkelijk weer drogen. Dit heeft bovendien geen gevolgen voor de kwaliteit. Daarnaast heb je all-wheater kussens. Deze kussens zijn, zoals de naam al aangeeft, geschikt om eventueel langdurig in de regen te liggen. Ons advies is om beide type kussens toch zo veel mogelijk binnen te leggen of te beschermen door middel van een hoes of kussenkist. Ondanks dat de kussens tegen een regenbui bestemd zijn worden ze wel vies en daardoor ook minder mooi.

 

AeroCover beschermhoezen

Parasols

Parasols zijn niet geschikt om in de regen te staan, maar kunnen wel een enkele bui doorstaan. Mocht je parasol nat geworden zijn laat hem dan eerst goed drogen voordat je hem inklapt. Bescherm je parasol bij langdurige regenval met een ademende hoes zoals de Aerocover. Zo wordt de stof niet nat en zorg je er bovendien voor dat de parasol minder snel verkleurt.

 

Sfeer regen

 

Wil je graag meer weten over het beschermen van je tuinmeubel bij regen? Wij adviseren je graag over de verschillende hoezen en onderhoudsproducten.