Waar let je op bij de aanschaf van een diningset?

Waar let je op bij de aanschaf van een diningset?

 

Wat zorgt nu meer voor het ultieme zomergevoel dan heerlijk buiten eten in de zon? Met een comfortabele dining set geniet je iedere maaltijd van de dag van het buitenleven. Maar waar let je nu op bij de aanschaf van een diningset? En welke diningset is het meest geschikt voor jouw terras? In deze blog vertellen wij je waar je op moet letten bij de aanschaf van een diningset.

 

Flexibel of een vaste plek?

Bij de keuze van een diningset is het belangrijk om na te gaan of de set regelmatig verplaatst moet worden of juist niet. Blijft de set het hele jaar op dezelfde plaats op het terras staan, dan kun je kiezen voor robuuste tafels zoals een granieten tafel of teak tuintafel. Neem bijvoorbeeld de teak tuintafel Del Mar Berkeley van Apple Bee. Een leuke aanvulling is dan een teakhouten tuinbank zoals bij de Ovada Malta set van Suns. Het grote voordeel van een tuinbank is dat deze moeiteloos te combineren is met verschillende stoelen. Bovendien zijn deze bankjes ideaal voor kinderen. Vind je het prettig om de tafel regelmatig een andere plek te geven? Ga dan voor een lichtere diningset zoals de Sophie Studio set van Hartman. Deze tafel is gemakkelijk te verplaatsen, zodat je flexibeler bent bij de inrichting van je terras.

 

Teak tuintafel Berkeley Apple Bee Sophie Studio tuintafel

 

Kies het juiste formaat en de juiste vorm

 

Een grote familie of juist een intiem diner? Tafels zijn er in verschillende groottes en maten. Aan tafels met een formaat van 160 x 90 cm tot 180 x 90 cm zijn vier stoelen goed te plaatsen. Ben je op zoek naar een tafel met minimaal zes zitplaatsen? Ga dan voor een tafel van 240 bij 100 cm. Maar niet alleen de grootte van de tafel is bepalend voor het soort én het aantal stoelen, ook het onderstel en de poten van de tafel moeten goed bij de stoelen matchen. Bij veel tafels bevinden de poten zich onder de hoeken. Maar we zien ook steeds meer de industriële stijl terugkomen, zoals de hippe T-kolom van deze Suns tuintafel. Bij een T-kolom moet je wel rekening houden met de plaatsing van de stoelen. Niet iedere stoel past namelijk volledig onder tafel. Wil je graag dat het hele gezelschap eenvoudig aan een gesprek kan deelnemen? Dan is een ronde tuintafel erg gezellig. Bij een ronde tafel zit iedereen namelijk op dezelfde afstand van elkaar. Ook ideaal bij het serveren van een heerlijke maaltijd!

 

Ovada Malta tuintafel Suns Louvre teak tuintafel

 

High dining

 

Heb je geen plaats voor een loungeset én een diningset? Dan is high dining de perfecte oplossing! Deze combinatie van een lounge- en diningset in één is hoger dan de meeste loungesets. Hierdoor kun je zowel comfortabel dineren als heerlijk natafelen. Bovendien zijn de tafels bij een lounge-diningset groter en hoger dan een standaard loungetafel. Een goed voorbeeld is de Rio Cosy van 4 Seasons Outdoor.

 

Rio loungediningset

 

Ben jij op zoek naar comfortabele diningset om lekker buiten te tafelen? In onze winkel zijn alle tuinmeubelen te bekijken en natuurlijk uit te proberen. Wij helpen graag mee bij het samenstellen van de ideale diningset.