De 3 materiaaltrends van 2018

Niet alleen op het gebied van vormen, maar ook zeker op het gebied van materialen is er de afgelopen jaren veel gebeurd. Zo worden er nog steeds nieuwe materialen ‘ontdekt’ en zien we veel verbeteringen van bestaande materialen. Ook in onze collectie zijn er dit jaar weer verschillende nieuwe materialen te ontdekken. In deze blog laten wij die graag aan je zien!

 

1. Rope: stoer, natuurlijk én praktisch

Eén van de meeste opvallende materiaaltrends van dit jaar is het gebruik van ‘rope’. Rope is weersbestendig polyster touw. Hierdoor is het makkelijk te onderhouden en kan het meubel het gehele jaar buiten blijven staan. Tuinmeubelen waarin rope is verwerkt, hebben een stoere en natuurlijke uitstraling. Zo gaan de meubelen perfect op in een groene omgeving. Rope vind je onder andere terug in eigentijdse loungesets waarbij de draden worden gecombineerd met hout, maar ook in elegante (dining)chairs. Neem bijvoorbeeld de Volta loungeset van Beach 7 of de Elos diningchair van Suns.

 

Suns Elos diningchair

 

2. Hout: een ongekende klassieker

Hout is een materiaal dat al vele jaren in tuinmeubelen wordt toegepast. Mede door de ongedwongen en natuurlijke sfeer die perfect past bij het buitenleven. De houten tuintafel is dan ook een exemplaar dat niet mag ontbreken. Een houten tuintafel is bovendien goed te combineren met verschillende stoelen.

 

Een trend die vorig jaar werd ingezet en nu verder is uitgebreid, is de combinatie van hout met aluminium. Deze combinatie zorgt voor een strakke maar ook warme uitstraling. We zien deze trend vooral terug in moderne platform sets zoals de Chicago van Beach 7, maar ook een houten tuintafel met aluminium is erg populair.

 

Chicago hout aluminium loungeset Houten tuintafel Derby 4 Seasons Outdoor

 

3. Wicker: een duurzame kunststof draad

Wanneer je denkt aan materiaal trends van 2018 zal vlechtwerk waarschijnlijk niet direct in je opkomen. Wicker is een duurzame kunststof draad en sinds 2005 één van de meest geliefde materialen op tuinmeubel gebied. Dit jaar maakt de wicker tuinset een comeback. Innovatie is ondere andere terug te zien in de dikte van de gebruikte draden (20 mm) bij bijvoorbeeld Elements XL wicker loungeset van Apple Bee. Daarnaast zien we veel vernieuwende patronen die verwerkt worden in het materiaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze wicker tuinstoelen van 4 Seasons Outdoor, met een uniek patroon?

 

Wicker loungeset Elements XL 

 

Wil je graag meer weten over de verschillende materialen en hun eigenschappen? Onze ervaren medewerkers kijken graag met je mee in onze winkel. Bovendien kun je bij ons terecht voor onderhouds- en productadvies voor iedere materiaalsoort.