Hoe richt je jouw terras in met loungemeubelen?

Het terras is dé plek in de tuin om te genieten van je vrije tijd en de zon. Ben je op zoek naar een geschikt tuinmeubel om heerlijk te ontspannen met familie en vrienden? Dan is een comfortabele loungebank het meubel bij uitstek! Maar hoe richt je jouw terras zo in, dat je optimaal kunt genieten van die nieuwe loungebank voor buiten?

 

Benut de ruimte optimaal met een cornerset

De indeling van je terras bepaalt voor een groot deel de opstelling van de loungebank. Met een hoekset benut je de ruimte van je terras optimaal. Hoeksets beginnen bij een afmeting van 240 bij 240 cm, maar zijn ook verkrijgbaar in afmetingen van 300 bij 300 cm waardoor je lekker veel zitplekken hebt. Heeft jouw terras specifieke (afwijkende) maten? Kijk dan eens bij de modulaire hoeksets zoals de Fidji loungebank van 4 Seasons Outdoor. Een modulaire set is door de losse modules eenvoudig samen te stellen in verschillende afmetingen.

 

rsz_corporate_fidji_modular_1.jpg

 

Tip van Mulders Tuinmeubelen

Plaats een hoekset altijd ‘open’. Dit betekent dat je er gemakkelijk inloopt en je niet eerst om de loungebank heen hoeft te lopen om je te settelen met je drankje. Bovendien oogt een open opstelling vriendelijker en uitnodigender. Let bij het inrichten niet alleen op de plaatsing van het meubel in de tuin maar kijk ook naar het zicht vanuit je huis. Hiermee vermijd je dat je misschien onnodig naar de achterkant van het meubel kijkt.

 

Een flexibele inrichting met een sofaset

Een sofaset is een loungemeubel dat meestal bestaat uit een loungebank, twee stoelen en een tafel. Het voordeel van een sofaset is dat je erg flexibel bent in de opstelling. Je kunt het tuinmeubel op verschillende manieren plaatsen zodat het altijd aansluit bij je wensen. Door de flexibiliteit is een sofaset, zoals de Mauritius sofaset van Taste by 4 Seasons, ook erg geschikt wanneer je wat minder ruimte op je terras hebt.

 

rsz_mauritius_living_set_scene_1.jpg

 

Tips van Mulders Tuinmeubelen

Plaats bij een sofaset verschillende bijzettafeltjes. Op deze manier creëer je verschillende zitmogelijkheden voor bijvoorbeeld grotere gezelschappen of juist een intieme sfeer wanneer je met z’n tweeën bent.

 

Kies het juiste materiaal

De materiaalsoort van een loungeset is niet alleen belangrijk voor de look van een meubel, maar kan ook bepalend zijn voor het gevoel van ruimte op je terras. Wil je een meubel met een royale uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor een wicker loungeset, zoals de Jakarta loungeset van Beach 7. Wil je graag een luchtigere uitstraling op je terras, kies dan een aluminium loungeset als de Merida loungebank van SUNS.

 

SUNS-Blue-Merida-Loungeset-Mood (1).jpg

 

Hulp nodig bij het inrichten van je terras? Ben je helemaal blij met je (nieuwe) tuin maar kom je er niet uit bij het kiezen van je loungemeubel? Kom langs en laat je adviseren door onze medewerkers.