Help, een vlek in mijn tuinmeubel!

In de zomer leven we het liefst zoveel mogelijk buiten. De kinderen rennen door de tuin en zoeken verkoeling in het opblaaszwembad. ‘s Avonds genieten we met zijn allen van gezellige etentjes in de avondzon. En ook onze geliefde huisdieren genieten van het heerlijke weer. Met al deze factoren is een ongelukje snel gebeurd. Maar geen nood, in deze blog vertellen wij je kunt doen bij vlekken in je tuinmeubel!

 

Vlekken en vuil op textiel

De meeste tuinmeubelkussens uit onze collectie zijn gemaakt van vuil- en waterafstotende materialen. Dit betekent dat wanneer er per ongeluk op gemorst wordt je dit eenvoudig kunt schoonmaken met een natte doek. Bij meer hardnekkige vlekken kun je een zachte borstel gebruiken om de ergste vuilresten te verwijderen. Zijn de vlekken moeilijk te verwijderen? Dan biedt de Suns Textile Cleaner uitkomst. Dit milieuvriendelijk schoonmaakmiddel met nano technologie is geschikt voor textileen, katoen en synthetische textielsoorten. Je kunt je tuinmeubelkussens extra beschermen met de Suns Protector. Dit middel brengt een beschermende nano-laag aan op het tuinmeubel waardoor je kussens beter bestand zijn tegen weersinvloeden, vloeistoffen, olie en vet. 

 

Vlek tuinkussen

 

Vuil op hout

Hout is een natuurlijk materiaal dat het mooist tot zijn recht komt in de tuin als het vergrijsd is. Vlekken, maar ook vuil die door de verschillende weersomstandigheden ontstaan, verwijder je eenvoudig met de Suns Wood Cleaner in combinatie met een scrub. Maak het meubel en de omgeving van het meubel goed nat, wrijf het product in en laat ongeveer twee tot vijf minuten inwerken. Verwijder het vuil door het oppervlakte te borstelen en tegelijk met water te spoelen. Om beschadigingen te voorkomen, mag je nooit een hogedrukreiniger gebruiken! Om te voorkomen dat vuil zich minder goed hecht, kun je het meubel behandelen met de Suns Wood Protector

 

Houten tafel onderhouden

 

Overige materialen

Harde materialen zoals aluminium, vlechtwerk of rope kun je vaak al goed schoon krijgen met een sopje van groene zeep. Hardnekkige vlekken zijn veilig te verwijden met de Suns Furniture Cleaner. Deze reiniger werkt snel en zorgt er bovendien voor dat het meubel minder statisch wordt. Zo kun je snel weer genieten van je tuinmeubel!

 

Wil je graag advies over het onderhoud van jouw tuinmeubelen? Heb je een specifieke vraag over een vlek of het reinigen? Kom langs of neem contact met ons op. Wij geven graag tips en advies om je meubel weer helemaal schoon te krijgen!