Top 3 materiaalcombinaties die elkaar versterken

Tuinmeubelen zijn er in allerlei soorten en maten. Maar ook qua materialen is er steeds meer keuze. Denk bijvoorbeeld aan hout, kunststof en aluminium. De meeste materialen worden geselecteerd op basis van weerbestendigheid. Maar ook stevigheid, comfort en uitstraling zijn erg belangrijk bij het vinden van de juiste materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en een unieke uitstraling. Juist door verschillende materialen te combineren, laat je jouw tuinmeubelen nog meer spreken. Maar hoe maak je de juiste combinaties? En welke materialen versterken elkaar? In deze blog laten we je graag drie mooie materiaalcombinaties zien!

 

1. Sfeervol en modern: robuust hout met licht aluminium

Een eigentijdse combinatie die alom geliefd is: hout met aluminium. Door aluminium te combineren met hout creëer je een tuinset die modern, maar toch sfeervol is. Deze materialenmix zie je veel terug in zowel dining- als loungesets. Bij diningsets worden houten tuintafels vaak gecombineerd met een aluminium onderstel zoals de Ovada diningset van Suns. In loungesets zie je de mix terug in aluminium meubelen die zijn afgewerkt met houten details zoals de Stockholm loungeset van Suns.

 

Ovada Malta tuintafel Suns Stockholm loungeset

 

2. Hip en stoer: beton en kunststof

Deze hippe mix van materialen geeft ieder terras of balkon een moderne uitstraling. Kunststof kuipstoelen in vrolijke kleuren komen nog meer tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met stoer beton zoals bij de Ramatuelle diningset van Beach 7. Deze tafel heeft de looks van echt beton, maar de voordelen van cement fibre. Zo is de tafel licht en eenvoudig te verplaatsen.

 

Ramatuelle Beach 7 diningset

 

3. Sterk en onderhoudsvrij: graniet met wicker

Op zoek naar een stevige set met een royale uitstraling? Denk dan eens aan een wicker tuinmeubel gecombineerd met een granieten tafel. Wicker is een materiaal dat zich heeft bewezen op tuinmeubel gebied: het staat prachtig in iedere tuin, heeft weinig onderhoud nodig en is erg sfeervol.  (voorbeeld winkel + naam). Combineer je dit materiaal met een solide granieten tafel, dan heb je een combinatie die oersterk is maar ook erg behaaglijk. Neem bijvoorbeeld de Tonsberg tafel van Beach 7 gecombineerd met Almeria tuinstoelen van Suns. 

 

Beach 7 Tonsberg tuintafel

 

In onze winkel vind je nog veel meer verrassende materiaalcombinaties. In onze ruime showroom kun je alle materialen bekijken en combineren. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw ideale tuinset.