Welk type parasol past bij jou?

Tijdens zonnige dagen is een parasol een onmisbaar item in de tuin of op het balkon. Met een goede parasol geniet je niet alleen zorgeloos van de zon, maar voeg je ook net wat extra sfeer toe aan het terras. Maar welke type parasols zijn er waar let je op bij de aanschaf van een parasol? Wij vertellen je er meer over in deze blog!

 

Middenstok parasol

Parasols zijn er in verschillende modellen en maten. Heb je een compact terras of een balkon? Dan is een middenstok parasol zoals de Riva van Platinum of de Sophie van Hartman ideaal. Dit model, met de stok in het midden, is compact en gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien is een middenstok parasol erg fijn wanneer je op zoek bent naar een parasol die je er snel even bij kunt pakken. De middenstok parasols in ons assortiment hebben een knik waardoor je de parasol altijd in de richting van de zon kunt plaatsen. Je hebt al een parasol met een middenstok vanaf €74,95 (exclusief hoes en voet).

 

Riva parasol Sophie parasol

 

Tips bij het kopen van een middenstok parasol:

  • Onze middenstok parasols zijn voorzien van een push-up systeem of een draaimechanisme. De parasols met het push-up systeem zet je op door deze omhoog te duwen. Een parasol met een draaimechanisme kun je zonder al te veel kracht de parasol opzetten.

  • Zorg ervoor dat de voet van de parasol zwaar genoeg is voor de grootte van de parasol. Bij een parasol van 2,5 meter adviseren wij een voet van 30 kilogram. Bij een parasol van 3 meter 40 kilogram.

  • Met een goede hoes zoals de AeroCover kun je de parasol mooi houden wanneer de parasol is ingeklapt. De hoes biedt bescherming tegen regen en verkleuring.

 

Zweefparasol

Een zweefparasol, zoals de Challenger T1 van Platinum, is erg praktisch wanneer je wat meer ruimte tot je beschikking hebt. Doordat het frame van deze parasol aan de zijkant is geplaatst, verlies je geen ruimte op je terras en kun je de parasol gemakkelijk over je gehele tuinset laten ‘zweven’. De zweefparasol is verkrijgbaar in verschillende modellen en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld parasols met een ronde of een vierkante doek. Iedere parasol heeft zijn eigen uitstraling. Een ronde parasol oogt vaak wat sfeervoller, terwijl een vierkante parasol erg mooi staat bij een moderne tuininrichting. Alle zweefparasols kunnen 360 graden om hun as draaien en zijn verticaal in hoogte te verstellen. Zo kan je ze gemakkelijk afstellen op ieder terras. Enkele modellen, zoals de Siesta parasol van 4 Seasons Outdoor, zijn ook horizontaal verstelbaar. Zo heb je altijd voldoende bescherming tegen de zon. Een goede kwaliteit zweefparasol is al verkrijgbaar vanaf €195,- euro (exclusief hoes en voet).

 

Icon parasol Challenger parasol

 

Tips bij aankoop van een zweefparasol:

  • Denk aan de plaats van de parasol. Wil je deze kunnen verplaatsen of juist op een vaste plek laten staan? Wanneer je flexibel wilt zijn, kies dan voor een granieten voet met wielen. Laat je de parasol op een vaste plek staan? Dan kun je kiezen voor een voet zonder wielen of eventueel een grondverankering overwegen. Bij verankering in de grond is de voet niet zichtbaar.

  • Zorg er ook bij de zweefparasol voor dat je de parasol goed beschermd met een hoes. De hoes gaat verkleuring tegen en beschermt tegen regen. Met de juiste hoes zoals de AeroCover kun je een parasol het gehele jaar buiten laten staan.

  • Meet je tuinmeubel nauwkeurig op zodat de parasol de set mooi overdekt en denk na over de vorm van de parasol. Een vierkante parasol oogt strak, terwijl een ronde parasol veel sfeer brengt en optisch gezien gemakkelijk boven iedere set te plaatsen.

  • Onze zweefparasols hebben allen een hoge kwaliteit polyester doek dat lang kleurvast blijft. Met een spuncrylic doek, zoals bij de Icon parasol van Platinum, blijft de kleur nog langer behouden.

 

Ben je op zoek naar de juiste parasol voor op je terras of balkon? In onze winkel vind je alle modellen in de showroom gepresenteerd in verschillende doekkleuren. Wij geven je graag uitleg over de verschillende types en mogelijkheden.