Zorgeloos genieten van de zon: de fijnste parasols!

Op zonnige dagen is een parasol een echte verrijking op het terras. Een goede parasol geeft voldoende schaduw en kleed daarnaast je tuinset helemaal af. In onze collectie hebben wij een ruim aanbod parasols voor op zowel je terras als balkon. In deze blog geven wij je meer informatie over de mogelijkheden!

Middenstok of vrijhangend 

Een parasol moet voldoende bescherming bieden tegen de zon en het is daarom belangrijk dat de parasol zoveel mogelijk richting de zon geplaatst kan worden. In ons assortiment hebben wij twee type parasols: de middenstok en de vrijhangende parasol. Een middenstok parasol heeft als vooordeel dat hij gemakkelijk op te zetten is en ook in compacte maten verkrijgbaar is, ideaal voor een kleinere ruimte zoals het balkon. Met een vrijhangende parasol ben je flexibel: je kunt de parasol eenvoudig in verschillende richtingen draaien en vaak ook hellen, waardoor je altijd optimale zonbescherming hebt. Krijgt de parasol een vaste plek? Dan is het mogelijk om een grondanker te plaatsen waardoor je geen losse voet nodig hebt.

Parasol middenstok

Materialen

De parasols in onze collectie zijn van hoogwaardige kwaliteit van premium merken als Platinum, 4 Seasons Outdoor en Borek. De aluminium frames zijn duurzaam en onderhoudsvrij. Voor het doek zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van de stofkeuze heeft de minimale zonbescherming een UPF waarde van 30 oplopend tot zelfs 50 UPF! Alle parasols zijn water- en vuilafstotend en kunnen daardoor tegen een plotselinge regenbui. Iedere parasol kan naar verloop van tijd verkleuren, maar hoe snel dit gebeurt en in welke mate hangt af van het doek. In onze collectie hebben wij verschillende doeken met een hoge lichtechtheid, waardoor de kleur van je parasol langer behouden blijft. Om zo lang mogelijk van je parasol te genieten, adviseren wij om een hoes te gebruiken wanneer hij niet gebruikt wordt. Zo ga je vervuiling en verkleuring tegen. 

Parasol vrijhangend

Extra sfeer

Een parasol brengt naast de nodige bescherming en verkoeling ook direct sfeer op het terras. Het geeft een geborgen gevoel en is een mooie toevoeging bij de tuinset. Wil je extra sfeer op jouw terras? Dan is een parasol met verlichting een leuke optie! 

Parasol met verlichting

Nieuw in de collectie zijn de aluminium parasols met houtlook die onderhoudsvrij zijn en toch de sfeervolle look van hout hebben.

Parasol hout

Op zoek naar de geschikte parasol voor jouw terras en benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Bekijk alle parasols in onze ruime showroom. Wij laten je graag de verschillende modellen zien en geven uitleg over het gebruik. Winkel je liever online? Bestel dan eenvoudig via onze webshop!